Shopping Cara Baru di Chilindo

Assalamualaikum,

Satu family aku suka beli barang online tapi aku tak pulak, memang tak suka order beli barang online atas beberapa sebab, teapi kali ni aku mengalah, aku break the rule yang aku sendiri cipta dan beli juga barang online, bukan di shopee, bukan di lazada, bukan di zalora tetapi jeng jeng jeng......



Sebab apa? Chilindo ni lain dari yang lain. Di sini korang bukan boleh suka-suka klik ja kalau nak order, tetapi korang kena lepas satu level dahulu iaitu, membida. Pernah membida tak sebelum ni? Kalau tak pernah pun, mesti pernah tengok di kaca TV kan macam mana orang membida? Haaa tak jauh beza pun.

Kalau korang pandai membida + bernasib baik, makanya korang dapatlah membeli barangan di chilindo dengan harga yang jauh lebih murah berbanding di website lain. Jangan frust menonggeng pulak kalau korang kalah bid, biasa la tu. Peluang lebih baik akan datang punya. Sabar itu kan separuh daripada iman. hihi. Dan aku nak ingatkan jangan asyik membida sampai korang ter'over' bid dan bila korang menang rupanya barang yang korang beli tu lebih mahal pulak. Rugi la kalau macam tu. Berhenti sebelum ketagih. Ingat tu.

Tempoh penghantaran selepas order juga tak ambil masa yang lama, lebih kurang 2-4 hari sahaja barang dah sampai depan rumah. Macam aku lebih selesa dengan Cash On Delivery (COD) berbanding bayar online, Alhamdulillah, Chilindo turut menyediakan perkhidmatan COD. Gini la I like.

Ini dia aku lanje sedikit gambar hasil bidaan aku dan emak ayah.




Akhir sekali, 
Selamat membida korang, tata.

Comments

Popular posts from this blog

Makan Makanan Korea di DUBUYO

Review Filem : Train To Busan (2016)

Backpack ke Ipoh Part 1 : Stesen KTM Ipoh