Posts

Showing posts from June, 2016

Duit Raya Giveaway by SpendaLusuh

Image
*KLIK BANNER*

Peraduan Duit Raya..! Mulai 27 Jun - 5 Julai 2016

Image
*KLIK BANNER*

Review Filem : Hello Ghost (2010)

Image
Assalamualaikum.
Filem Hello Ghost dah lama keluar tapi aku baru nak tengok. Hal ini kerana aku tak suka tengok filem-filem horror ni, tengok tajuk pun aku dah tau filem ni tentang hantu bagai, walaupun aku tau filem ni komedi sebenarnya tapi aku masih tak terbuka hati nak tengok, walaupun pelakon utamanya adalah antara pelakon kegemaran aku, Cha Taehyun. Tapi, sekarang dah besar sikit, dah berani kan haha.
Hello Ghost berkisar tentang seorang lelaki yang dah give up dengan life dia dan nekad untuk membunuh diri beberapa kali tapi tak berhasil. Hinggalah satu saat nafas dia terhenti, dia mendapat satu kelebihan iaitu boleh melihat orang yang dah mati, atau hantu la senang cerita.
Filem ni lebih berunsur komedi berbanding seram, hantu pun semua comel-comel ja perangai, ada yang terlampau suka makanan manis, ada yang tak berhenti menangis dan macam-macam lagi. 
Walaupun aku dah biasa dengan plot cerita macam ni, Hello Ghost masih boleh ditonton dengan rasa fresh dan happy. Jalan cerita…

6 Aplikasi Selfie Paling Popular di Korea

Image
Assalamualaikum. Sekarang ni bersepah-sepah aplikasi selfie yang ada untuk selfie lovers di luar sana. Al-maklumlah pengguna smart phone dan selfie berpisah tiada, susah bersama, senang bersama gitu. Kalau dulu setakat ada kelebihan filters dan crop. Sekarang, boleh blur kan, conteng kan, kartun kan dan macam-macam lagi. Baru la nampak keohseman nya di situ. Nak ambil selfie pun tak payah risau banyak, dengan sekali klik, poof muka kita pun dah tak macam muka kita lagi. Itulah hebatnya aplikasi selfie masa kini. Di sini, aku nak share 5 aplikasi selfie yang paling popular masa kini.
1. SNOW

Aplikasi Snow ni lebih kurang macam snapchat. Pelbagai filter menarik yang ditawarkan oleh pengguna. Comel-comel belaka semuanya tau. Bukan sahaja selfie berbentuk gambar statik, tetapi juga dalam bentuk gambar bergerak iaitu GIF dan video turut disediakan. Nak swap face pun boleh. Pendek kata memang perfect lah. Yang tak bestnya aplikasi ni sangat makan bateri dan ruang. jadi faham-faham je lah ye.…

Penyebab jerawat di bahagian Muka

Image
Assalamualaikum.
Rasanya ramai orang dah tahu tentang fakta ni, tapi aku berbesar hati nak ingatkan lagi. Mana tau ada yang terlepas pandang atau lupa ka.... Dan sebab utamanya aku seorang yang jarang tumbuh jerawat di muka, tetapi semenjak dua menjak ni, ada dua ketul jerawat di dahi tumbuh *Alhamdulillah sekarang dah lesap*. Malangnya, tiba-tiba semalam muncul seketul lagi di pipi kanan. Haih la nasib. Jadi, aku pun cari sebabnya. Hmm. Bila baca balik fakta ni, aku dah tau kenapa jerawat tiba-tiba pop up di atas muka aku sebelum ni.
1. Kurang Tidur. Percaya atau tak, di bulan puasa ni aku tidur dalam 2-4 jam ja. 2. Makan makanan manis dalam kuantiti banyak. Lepas tarawih, aku mesti makan makanan bergula. Terutamanya teddy bear candy kegemaran aku tu. Memang payah nak berenggang. Waaaa.
Apapun, ini lah dia penyebab jerawat tumbuh di muka kita (Untuk Perempuan sahaja ya).






Kalau nak tahu cara hilangkannya, usahla ditanyakan pada aku, sebab aku pun taktau dan tak berminat nak hilangkan…

Review Filem : The Chaser (2008)

Image
Assalamualaikum. 
Aku memang tak suka tengok filem thriller/horror. Tak perlu la aku ceritakan sebab musababnya, apa yang pasti pelakon Ha Jung Woo menyebabkan aku break the taboo sekejap lulz. Jadi, aku pun beranikan diri menonton filem The Chaser ni. Nasib baik filem ni tak berapa brutal sangat, ia lebih kepada psychology. 
The Chaser kedengaran macam tipikal bila korang baca sinopsisnya, yelah seorang pembunuh psycho yang dikejar oleh bekas detektif yang berusaha menjejak kembali pelacur dia yang hilang , yup lepas berhenti jadi detektif, brader ni jadi bapak ayam pulak ish ish, dan bermula lah pengenalan antara dia dan pembunuh psycho ni. 
Btw, filem ini merupakan adaptasi dari kisah sebenar tentang seorang pembunuh bersiri yang pernah menggegarkan Korea Selatan pada 70-an dahulu. Apa yang menarik tentang filem ini adalah kisahnya bukan berkaitan tentang pencarian pembunuh tersebut tetapi lebih kepada pencarian mangsa pembunuh tersebut. Haa, kenapa?Mengapa?Bagaimana? Korang kena …

Hadiah Giveaway Sis Lea Azleeya dah Sampai

Image
Assalamualaikum.
Baru-baru ini aku dikejutkan dengan berita yang aku berjaya mendapat tempat pertama dalam giveaway yang dianjurkan oleh Sis Lea Azleeya bulan lepas. Ini pertama kali aku berjaya memenangi hadiah pos, sebelum ni aku hanya berpeluang dapat hadiah berbentuk topup dan wang tunai sahaja.
Mula-mula aku tak expect apa sangat sebab dengar banyak cerita dari kawan blogger yang penganjur giveaway lari, hadiah tak bagi, janji ja lebih. Tapi, sis Lea tak macam tu sebab.... Pagi ni, masuk ja ofis. Jeng jeng jeng. 
Hadiah dah sampai !!! Terima kasih ya sis, selepas ni kalau sis buat giveaway lagi, aku pasti akan turut memeriahkan lagi, Inshallah. Salam Ramadhan semua :)

Giveaway Shawl Raya By Aryana Couture

Image
KLIK BANNER TAG :
Ema Veto Cik La Nabihah

Review Filem : Take Off (2009)

Image
 MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA Assalamualaikum.
Aku baru sahaja selesai menonton sebuah filem Korea Selatan yang bertajuk 'Take Off'. Habis ja tonton, aku dengan excited sungguh terus menaip review ini untuk meluahkan betapa hebatnya filem ni dekat korang.
Macam biasa, aku takkan cerita sinopsis filem yang aku review di sini. Sebaliknya aku hanya akan share tentang pengalaman dan pengajaran yang aku dapati dalam filem ini.
Sejujurnya aku memang tak berapa gemar menonton filem yang berkaitan sport ni. Tapi, filem ni exception. Dari saat cerita ni mula sampai la habis, tak ada satu babak pun yang membosankan. Walaupun untuk orang yang tak minat sukan macam aku ni huhu. 
Filem ini berkaitan tentang sukan ski jump. Sukan ini dipertandingkan di Winter Olympic yang berlangsung setiap empat tahun, seperti Olympic biasa tu. Dalam filem ini korang akan melihat betapa semangat dan kasih sayang dapat mengubah 5 orang yang orang lain panggil 'loser' menjadi 'winner' dalam sek…

Giveaway Sejuk Sedap Ramadhan 2016

Image
KLIK GAMBAR UNTUK JOIN GIVEAWAY Hye hye salam perkenalan .  Kami adik beradik Ema & Lisa ingin mengucapkan SALAM SAYANG salam Ramadhan . Blog VetoVirago sudah pun 1 tahun 4 bulan tetapi ni first time kami buat giveaway , dengan harapan agar semua bloggerian senyum selalu dan happy-happy ajerrr ... Apa ituSabun Sejuk Sedap ??? [tekan sini]
Hadiah yang ditawarkan untuk Giveaway Sejuk Sedap Ramadhan 2016 ini adalah :- jengg , jengg , jenggg !!!
untuk pemenang bertuah (dipilih oleh adik kembar kami yg berusia 9 tahun) : 1 x T-shirt Exclusive Sabun Sejuk Sedap berharga RM 58 dan +10 hadiah menarik yg lain , iaitu : 2 x Sabun Sejuk Sedap berharga RM 35  2 x Sampul Duit Raya Sabun Sejuk Sedap2 x Tapak iklan di Top Sponsor Blog selama sebulan2 x Duit Raya RM 5 / boleh tukar ke topup 2 x Beg Tote Bercorak - tinggi 44cm x lebar 37cm (boleh pilih design kegemaran) [TEKAN SINI] UNTUK JOIN GIVEAWAY Tarikh Mula :15.06.16 *Rabu Tamat : 30.06.16 11.59 mlm *Khamis Tarikh keputusan diumumkan pada : 02.07.16 *…

Raya Giveaway : Jualan Raya Meletop 2016

Image
Sempena Hari Raya ni,Nile membuat "Jualan Raya Meletop".Semua barangan mantop-mantop belaka.Kalau boleh semua nak borong.Dengan "Free Delivery" minimum pembelian RM48 ke atas sudah pasti menjimatkan duit poket kita kan.Siapa taknak bila melihat potongan harga sebanyak 90% untuk barangan terpilih ni kan.Potongan harga untuk Jualan raya meletop ini berlangsung dari 30/05/2016 sehingga 18/07/2016..So cepat-cepat grab..Nak Menang RM1000 dari Nile,Jom join Raya Giveaway RM1000 by Nile.Com.My ni dengan segera.

Kalau nak tahu dengan lebih lanjut, terjah sahaja ke blog Kak Lyssa ni . Dari situ korang boleh tahu dengan lebih detail tentang giveaway hebat ini. Ok, 5 produk pilihan aku antara banyak-banyak produk Nile. hmmmmm rambang mata nak pilih. Apapun, ini dia TOP 5.



Product: Stylish N Design Shoes
JLM2016 Sales price: RM16.00
Date: 23/06/2016
Time Start:3.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 480 units only

ProductWaterproof Backpack
JLM2016 Sales …

Segmen Sampul Duit Raya Seindahcerita

Image
*KLIK BANNER*

JOOX pun menyambut Ramadhan?

Image
Assalamualaikum.
Korang pengguna setia aplikasi JOOX tak? Aku bukan setakat setia dah, memang big fan dah sekarang. Sebelum ini aku jatuh cinta dengan aplikasi Spotify, tapi sekarang tengok, cinta beralih arah gituw. Kalau ini kali pertama korang dengar tentang aplikasi JOOX , biar aku explain sedikit sebanyak tentang aplikasi ini.
JOOX merupakan pemain muzik yang meyediakan lagu-lagu yang kita boleh dengar secara online, bahkan offline. Selain itu, korang boleh buat playlist sendiri dan decorate korang punya playlist berdasarkan beberapa tema yang JOOX offer. Tema Ramadhan pun ada tau. 
Free ke aplikasi JOOX ni? Mana ada benda free di dunia ni wahai abang kakak adik semua. Tak silap aku JOOX berharga RM 3.80 *kalau tak silap la, better korang check dulu di playstore* untuk subscribe selama sebulan. Part yang paling best nya, JOOX boleh extend korang punya subscription tu melalui beberapa cara yang sangat simple. 
Korang hanya perlu share lagu yang korang dengar di aplikasi Wechat at…

Segmen Sally nak bagi Kad Raya 2016

Image
*KLIK BANNER*

Giveaway Ramadan 2016 By NurAlja

Image
“Giveaway Ramadan 2016 Oleh NurAlja adalah satu cara untuk mengenali blogger lain disamping merapatkan ukhwah terutama pada blogger baru. Jom meriahkan lagi Giveaway ni yang berlangsung dari 10-13 June 2016 sahaja”   Pendapat aku tentang blog Sis Nur Ajla :
Gabungan warna biru dan pink dah cukup perfect especially bagi seorang yang feminin macam aku ni, lembut dipandang. Sejuk hati tengok. Tulisan dan kelebaran pun dah cun. Header pun cukup simple, tambah dengan rama-rama.gif lagi amboi cantik benau. Pendek kata memang dah cukup umpph dah. Ini pujian jujur ikhlas dari hati. Tak baik tipu kan, di bulan Ramadhan pulak tu hee. Terima kasih atas anjuran giveaway ini ya sis. Semoga sukses dan murah rezeki sentiasa. Salam Ramadhan :)
*Nak join jugak? Tak susah, klik sahaja banner di atas untuk maklumat lanjut*

Ramadhan Mission #1 (ft cute animation)

Image
Assalamualaikum.
Since now we are on 7th day of Ramadan, i'm gonna share seven strips of the animation first and continue it later as the month passed by. So, so far how's your Ramadhan? Are you guys already succeeding the mission? Or still in a clueless state? If it so, let's check out all these mission for the first week of Ramadhan first, shall we?  Let's have a splendid Ramadhan everyone :)







Bercakap tentang Impian

Image
Assalamualaikum.
Ketika kita berada di sekolah rendah dulu, kerap kali kita diajukan soalan sebegini kan? "Besar nanti nak jadi apa?" "Apa impian awak bila besar?" "Kamu nak jadi apa besar nanti?"
Dan yang sama waktu dengannya.
Kalau korang tanya jawapan aku, memang tak pernah mantain, berubah setiap tahun huhu. Sekejap nak jadi doktor lah, sekejap nak jadi ahli forensik lah, sekejap nak jadi peguam lah dan macam-macam lagi. Walaupun aku tak berjaya menggapai walau salah satu pun senarai pekerjaan yang aku cakap tadi, aku tetap bersyukur. Hal ini kerana aku sudah bertemu dengan jawapan yang sebenarnya bagi soalan-soalan yang mereka ajukan suatu masa dahulu.
Kita sering kali salah tafsir dengan menganggap IMPIAN itu adalah PEKERJAAN. Betul tak? Bila ditanya soalan yang sama seperti di atas, majoriti membalasnya dengan senarai pekerjaan yang hebat-hebat belaka, semua tak nak kalah. Ya, tak salah bercita-cita untuk menjadi seorang yang hebat dan disegani ra…

'Giveaway NALMR BLOG featuring SASSYROS

Image
*STICKY POST*

klik banner untuk join
Hai semua! Hari ini kami Nalmr Blog dan SASSYROSE ingin jemput semua blogger-blogger yang hebat untuk sama-sama memeriahkan GiveAway yang kami adakan ini. Hadiah menarik akan diberikan kepada pemenang-pemenang bertuah. Kami dari SASSYROSE selaku penaja utama GiveAway ini.

SASSYROSE merupakan kedai muslimah online yang mula beroperasi dari tahun 2015 sehingga kini. Konsep SASSYROSE adalah untuk mewujudkan pakaian muslimah yang sopan, sederhana dan cantik untuk si pemakai. Jubah keluaran SASSYROSE adalah sangat selesa dan merupakan jubah murah 2016. Bukan itu sahaja, tunic dan top SASSYROSE juga pastinya dapat memikat para pelanggan untuk mencuba produk terlajak laris ini. Pelanggan juga boleh ke laman web kami di www.sassyrose.my untuk pembelian secara online dengan lebih pantas dan mudah.

Antara Produk Yang Hangat di SASSYROSE adalah :

Jubah Bahyea - Jubah Bahyea diperbuat dari material bermutu tinggi Como Crepe dan dihiasi dengan panel French Lace. …