Dua Pasukan Beregu Badminton Kita Mara ke Final #MalaysiaBoleh


Assalamualaikum.

Tahniah diucapkan  kepada dua pasangan beregu Malaysia (beregu lelaki & beregu campuran) yang berjaya menempah tiket ke pentas akhir Olympic Rio 2016. Apa yang paling menarik perhatian, kedua-dua pasangan kita berjaya menumpaskan pasukan China untuk mara ke peringkat akhir.

Ini merupakan kali pertama pasangan beregu negara kita berjaya ke peringkat akhir. Wahhhhh. Manakala bagi pasangan beregu lelaki ini merupakan kali pertama Malaysia berjaya mara ke peringkat akhir selepas 20 tahun yang lalu.

Tiada kata yang mampu diungkapkan selain Tahniah dan Terima Kasih buat kalian berempat dan mereka yang mendidik dan support kalian dari belakang dan depan. Semoga emas Olimpik pertama dapat menjadi hadiah ulung buat Malaysia, jika Perak sekalipun, kami tetap berbangga dengan kalian, dengan anak Malaysia. Sesungguhnya Malaysia Boleh.

Jangan lupa saksikan pasangan beregu campuran kita berentap esok, pada 17 Ogos 2016 dan pasangan beregu lelaki kita pula pada 19 Ogos 2016. Dan tidak lupa kepada Datuk Lee Chong Wei yang bakal berentap di peringkat suku akhir esok. Semoga berjaya. Majulah Sukan Untuk Negara.

Comments

  1. Wowsers! All the best for them.

    ReplyDelete
  2. happy for them, another medals on our country list. pagi ni pocketrocket menang gangsa. btw, salam perkenalan ye :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Makan Makanan Korea di DUBUYO

Review Filem : Train To Busan (2016)

Backpack ke Ipoh Part 1 : Stesen KTM Ipoh