Review Aplikasi : Prisma






Assalamualaikum.

Pejam celik eh dah masuk bulan Ogos kita rupanya kan. Cepat sungguh masa berlalu dan aku masih lagi tak dapat mencapai beberapa target aku sejak mula berhijrah ke Perak ni. Semoga Allah SWT permudahkan urusan kita semua, Amin ya Rabb.

Okay berbalik kepada tajuk di atas. Dalam telefon pintar korang ada tak aplikasi awesome ini? Bagi seorang yang suka akan mengedit gambar + seni, aplikasi ini memang PATUT termasuk dalam aplikasi kegemaran. Kenapa?Mengapa? Meh aku explain.

 

Aplikasi Prisma membolehkan kita menjadikan gambar kita lebih berseni dan unik daripada lebih 20+ filter yang disediakan. Memang cantik sangat filter yang ada dalam Prisma ni, lain daripada yang lain. Prisma membuatkan bukan sahaja gambar kita menjadi lawa tetapi turut memberikan unsur seni seakan-akan gambar kita telah dilukis pakai tangan oleh artis yang berbakat. Hakikatnya hasil tersebut boleh didapati melalui Prisma dengan mudah dan PERCUMA !

Aplikasi Prisma boleh didapati di Google Play dan App Store sahaja buat masa kini. Siapa tahu mungkin satu hari nanti aplikasi ini boleh diakses melalui komputer kan? Di bawah ni aku tunjukkan beberapa hasil aku menggunakan Prisma untuk mengedit gambar-gambar aku ni. Cantik tak?





Rating : 4.5 /5 

Comments

  1. cantik la apps ni tapi susah la ari punya handphone selalu habis bateri kalau pakai apps...kena beli baru la kan???hehe..salam kenal!!

    http://mimpiaria.blogspot.my/

    ReplyDelete
  2. boleh tahan. cantik-cantik juga effect dia ye :)

    ReplyDelete
  3. Prisma app artis a brand new images app which creates a big buzz round the world with its insanely terrific photo editing capabilities. The app has got already got thousands and thousands of hits in some days

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Makan Makanan Korea di DUBUYO

Review Filem : Train To Busan (2016)

Backpack ke Ipoh Part 1 : Stesen KTM Ipoh